Om Yuna

Typ

Anemone är en medelstor hona med bra benstomme och svans av passande längd. Huvudet är en aning kort men med rak profil, mycket stark haka och vackra ögon. Öronen är väldigt breda i basen och fint placerade men kunde varit lite större.

profilframifrånstående

Temperament

Anemone är en bestämd fröken med många åsikter, t ex att hon vill bli buren. Samtidigt är hon väldigt snäll och skulle aldrig med mening göra illa någon. Hon hälsar gärna på gäster och ställer sig in och kommer en leksak fram så är hon gärna längst fram och gapar efter den.

Historia

Yuna var min första katt och mycket efterlängtad. Jag planerade inte alls att skaffa mig en raskatt från början, men när jag såg bilden på Anemone, som då var 3 veckor gammal, så blev jag tvärförälskad. Hennes busiga uppsyn charmade mig totalt.

Yuna

Nu i vuxen ålder är hon en äkta diva! Hon är helt övertygad om att lägenheten tillhör henne och vi är hennes betjänter. Gärna kel och mys, men på hennes villkor, tro inte att du kan komma och säga till om något.
Yuna är helt medveten om sin skönhet och hon har inget emot att bli fotograferad. Är hon på riktigt bra humär ser hon till att vrida lite på sig och se till att man kan få många olika vinklar att välja mellan.
Sen när Loki flyttade inte fick vi en hint om att hon längtade efter att bli mamma själv. Hon pysslade om honom så mycket att han blev less.

Yuna 2006-09-28: Då det verkar vara så osäkert om hur HCM ärvs valde vi att låta Yuna få bli kastrat istället, jag tror att hon hade blivit en jättebra mamma och gett fina ungar men nu får hon njuta av livet utan sådana problem istället. :)
Yuna

2007-10-15: Våran fullvuxna dam är en äkta busunge. Leka ofta och intensivt är bra! ;) Kräver dessutom att vi ska släppa allt vi håller i för att lyfte upp henne till en retsam fluga.

Har vid några tillfällen varit lockad att testa ta med henne till en utställning igen men misstänker att det aldrig kommer att bli av. :/