Om Miyu

Typ

Amazon har ett otroligt vackert huvud med medium stora, fint placerade öron med raka innerlinjer och en aning svängda ytterlinjer. Hon är lång i kroppen och har en svans av passande längd, medium benstomme och stora tassar. Lite tunn i kroppen just nu men kommer förhoppningsvis att växa på sig. Pälsen är av mycket bra kvalitet.

profilframifrånhelkropp

Temperament

Amazon är en försiktig flicka om tycker om alla och alltid välkomnar en ny katt oavsett ålder och kön. Häftiga rörelser är otäcka men om man är stilla så är det sååå mysigt att få komma och gosa. Äkta sänggosare som inte kan låta bli att försöka väcka en mitt i natten om hon blir allt för gossugen.

Historia

miyu Det började med att jag såg den lilla prinsessan på bild och älskade hennes utseende. Problemet var att jag letade efter en hona åt Loki, min äldsta hane och då hade egentligen tänkt hitta en hona vars stamtavla var 0% med honom så bestämde jag mig för att leta vidare. Jag letade och letade men ingen kattunge jag såg tyckte jag var ens nära så vacker som henne... Till slut gav jag upp och insåg att jag inte skulle bli lycklig med någon annan än henne!
miyu I skrivande stund så har hon bott här en månad och jag känner mig glad att jag tog beslutet, hon är en mysig, busig och nyfiken liten flicka som trivs väldigt bra med dom andra katterna.
miyu När det här skrivs så har Amazon blivit 10 månader och stora damen. Vacker som en dröm, älskar alla och spinner högljutt när hon är sugen på gos, vilket hon för övrigt är väldigt bra på att kräva. Jag har planerat att hon ska ställas ut några ggr i vår innan det är dags att bli mamma och jag längtar verkligen efter att se vad det kommer att bli.
Amazon Amazon är nu 1 år och 2 månader och en lyckas utställningssäsong är över för henne. Helt ur päls men vacker ändå! Nu väntar löp och parning och så småningom kattungar. :)
Amazon 2008-10-20: Till stor sorg för mig blev det inga kattungar med Amazon och hon är numera kastrat. Inte alltid det blir som man tänkt sig men huvudsaken är att hon mår bra.